Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Συμβασιούχοι: Ανυποχώρητος ο Ραγκούσης

Καμία υποχώρηση στο θέμα των συμβασιούχων στους δήμους δεν πρόκειται να δεχθεί ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, όπως επισήμανε στον πρόεδρο των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στο υπουργείο.
Ο "Καλλικράτης"

Πριν από την συνάντηση είχε προηγηθεί πορεία των εργαζομένων έως το υπουργείο με αίτημα τη μονιμοποίησή τους και μικρής έκτασης επεισόδια στην πλατεία Κολωνακίου.
Για αύριο έχει εξαγγελθεί 24ωρη απεργία στους δήμους, ενώ για τις 10.00 έχει προγραμματισθεί συγκέντρωση των εργαζομένων στην πλατεία Κοτζιά.
Τα επεισόδια στην πλατεία Κολωνακίου σημειώθηκαν όταν οι συμμετέχοντες στην πορεία προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς το υπουργείο Εσωτερικών. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους έφραξαν τον δρόμο, με συνέπεια να προκληθούν μικροεπεισόδια.
Όταν η κατάσταση κάποια στιγμή πήγε να γίνει ανεξέλεγκτη, οι αστυνομικοί «ψέκασαν» με φυσούνες χημικών τους διαδηλωτές και τους απώθησαν. Στη συνέχεια τα πνεύματα ηρέμησαν και οι διαδηλωτές παρέμειναν στη διασταύρωση της οδού Κουμπάρη με τη Βασιλίσσσης Σοφίας.
Εν τω μεταξύ, όσον αφορά στην 24ώρη Παναττική απεργία όλων των συμβασιούχων που αποφάσισε για αύριο (σε έκτακτη συνεδρίασή της), η εκτελεστική επιτροπή της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α., πραγματοποιείται, όπως είπε, σε απάντηση στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης αλλά και της απρόκλητης επίθεσης των δυνάμεων καταστολής στους απεργούς και συμβασιούχους στο Κολωνάκι.
Η εκτελεστική επιτροπή της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία της, και να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων, σε αντίθετη περίπτωση θα αντιμετωπίσει τη συνολική αντίδραση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
(Πηγή: Έθνος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου